Apple klaagt HTC aan wegens schending 20 patenten

Apple klaagt HTC aan wegens schending 20 patenten

11 maart 2010 klacht algemeen 0

Apple sleept HTC voor de rechter wegens het schenden van maar liefst twintig patenten. HTC zou delen van de iPhone-interface hebben gekopieerd, evenals elementen van de hardware en ‘onderliggende architectuur’. Apple meldt niets over een eventuele schadeclaim, maar stelt dat HTC technologie steelt in plaats van zelf origineel te zijn.

“We kunnen rustig toekijken hoe concurrenten onze gepatenteerde uitvindingen stelen, of we kunnen er iets aan doen”, verklaart Apple-topman Steve Jobs. “Wij denken dat concurrentie gezond is, maar concurrenten moeten hun eigen, originele technologieën ontwikkelen en niet de onze stelen.”

De aanklacht van Apple telt maar liefst 700 pagina’s. Daarin wordt een aantal specifieke HTC-toestellen genoemd, waaronder de Nexus One, Touch Pro, Touch Diamond, Touch Pro2, Tilt II, Pure, Imagio, Dream / G1, myTouch 3G, Hero, HD2 en de Droid Eris.

In een eerste reactie heeft HTC laten weten nog niet officieel op de hoogte te zijn gebracht van de aanklacht. Ook zegt het Taiwanese bedrijf een ‘mobile technology innovater’ te zijn en zelf veel te hebben gepatenteerd in de afgelopen dertien jaar.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *